The Secret Life of 4 & 5 Year Olds

TLC

The Secret Life of 4 & 5 Year Olds

Het gedrag van kleine kinderen is een van de interessantste én schattigste zaken om te observeren. Liefhebbers hiervan kunnen hun hart weer ophalen in een nieuw seizoen van The Secret Life of 4 & 5 Year Olds, waarin groepjes kleuters steeds een kleine week worden gevolgd. Vijf dagen lang mogen ze spelen in een speciale dagopvang waar ze worden begeleid door twee ervaren docenten. Twee ontwikkelingspsychologen kijken van afstand mee met de vele onzichtbare camera’s die het gedrag van de kinderen nauwlettend vastleggen en voorzien het gedrag van hun professionele toelichting.

Met kleine opdrachtjes worden de kleuters uit hun tent gelokt om te kijken hoe ze onder bepaalde omstandigheden reageren. Jaloezie viert hoogtij als de winnaars van een wedstrijdje eieren verven chocolademunten krijgen en de rest niet. Onenigheid ontstaat ook als er maar twee fietsjes worden neergezet in de buitenruimte voor de tien 4-jarigen die we in de eerste aflevering zien. Hoe verdelen ze dit gewilde speelgoed? Helemaal interessant (en schattig) wordt het als de docenten het beroemde marshmallow-experiment herhalen, met een kleine twist: ieder kind krijgt een chocolaatje dat ze tijdens de korte afwezigheid van de docenten niet mogen aanraken. Lukt dat, dan krijgen ze er daarna eentje extra. Gaat een van de kinderen in de fout, dan krijgt niemand van de groep dat extra chocolaatje. Wat betekent dit voor hun persoonlijke wilskracht en voor de groepsdynamiek?

The Secret Life of 4 & 5 Year Olds is vanaf woensdag 4 september om 20:30 uur te zien bij TLC en ook beschikbaar op Dplay.

Good Bones

TLC

Kate Plus Date

TLC