Tour de France tot en met 2023 live bij Eurosport

Eurosport

Tour de France tot en met 2023 live bij Eurosport

De Tour de France is ook de komende zes jaar bij Eurosport te zien. Door de nieuwe overeenkomst is ’s werelds grootste wielerwedstrijd in maar liefst in 38* Europese landen exclusief via ‘the Home of Cycling’ te volgen. In Nederland en België geldt gedeeltelijke exclusiviteit: Eurosport blijft hier tot en met 2023 – dit jaar had de zender de – de enige zender waar wielerfans álle Tour-etappes van start tot en met finish live kunnen zien.

De afspraken met de Franse wielerorganisatie ASO bevatten ook de uitzendrechten voor de wielerklassiekers Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Parijs-Nice, Critérium du Dauphiné en Parijs-Tours. De Ronde van Frankrijk is al sinds 1991 te volgen bij de eerste en oudste sportzender in Nederland.

Peter Hutton, CEO van Eurosport: “We zijn trots dat we ons Home of Cycling mogen noemen. Met deze overeenkomst bevestigen we dat nog maar eens. We kunnen nu tot en met 2023 iedere klim, iedere sprint en iedere d in de Tour laten zien, zowel via televisie als via de Eurosport Player. Met de andere twee grote rondes (Giro d’Italia en de Vuelta), de vijf ‘Monumenten’**, plus meer dan 30 UCI World Tour-wedstrijden in ons wielerpakket, kunnen we ons ruim 200 dagen per jaar – opgeteld is dat zo’n 2300 uur – van voren laten zien bij de wielerfans.”

*Volledige exclusiviteit geldt in de volgende 38 landen: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Georgië, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Kazachstan, Kirgizië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Oezbekistan, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Tadzjikistan, Tsjechië, Turkije, Turkmenistan en Zweden.

**Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Ronde van Lombardije.

Bijna 2 miljoen Nederlandsers zien Giro winst Dumoulin live bij Eurosport

Eurosport

Sportzomer geeft Eurosport boost

Eurosport