Sportzomer geeft Eurosport boost

Eurosport

Sportzomer geeft Eurosport boost

Amsterdam, 12 september 2017 – De bomvolle sportzomer van 2017 heeft Eurosport een flinke boost gegeven: met een marktaandeel van 1,4% was het de beste zomer* voor Eurosport sinds 2001. Ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar – mei tot en met augustus – verdubbelde het marktaandeel en in vergelijking met 2015 steeg het marktaandeel met maar liefst 83%. Liefhebbers van live topsport zaten de afgelopen maanden ‘pole-position’ bij Eurosport: de Giro d’Italia, Roland Garros, de Tour de France, Wimbledon, het EK vrouwenvoetbal, de WK atletiek, de Vuelta en de US Open waren onder meer bij de sportzender te volgen.
De Giro d’Italia, Roland Garros en de Vuelta springen eruit. Mede dankzij het succes van Tom Dumoulin was de Giro met gemiddeld 253.000 kijkers per etappe het meest bekeken meerdaagse sportevenement uit de historie van Eurosport. Daarnaast ging het marktaandeel van Roland Garros met 67% omhoog ten opzichte van de editie van 2016. En ook de Vuelta – waarin Wilco Kelderman en Wout Poels zich nadrukkelijk van voren lieten zien – noteerde dit jaar mooie cijfers en ging de boeken in als de best bekeken Vuelta van de afgelopen drie jaar.

Diverse records gebroken
Er zijn tijdens de afgelopen sportzomer door Eurosport diverse records gebroken:

– Meest bekeken uitzending ooit: Huldiging Tom Dumoulin op zondag 28 mei met meer dan 1 miljoen kijkers
– Beste maand ooit: mei 2017 met 2,0% marktaandeel (mannen 20-49 jaar)
– Beste week ooit: week 21 met 4,8% marktaandeel (mannen 20-49 jaar)
– Beste dag ooit: 2 augustus met 10,7% overall marktaandeel (Ajax-Nice)

Ook ‘new kids on the block’ doen het goed
Wimbledon – 3 tot en met 16 juli – was dit jaar voor het eerst grotendeels exclusief te volgen bij de sportzender. En dat was terug te zien in de kijkcijfers: met 1,2% marktaandeel was het de beste maand juli ooit voor Eurosport. Ook het EK vrouwenvoetbal – van 16 juli tot en met 6 augustus – droeg bij aan dit succes: het marktaandeel tijdens het EK vrouwenvoetbal verdrievoudigde vergeleken met dezelfde periode in 2016. Bovendien waren maar liefst acht ‘neutrale’ wedstrijden (lees: duels zonder Nederland) goed voor meer dan 100.000 kijkers elk.

Gijs Poortman, Head of Eurosport & Product Development Benelux: “Sportliefhebbers zijn echte professionals: zij weten precies waar ze moeten zijn om ’s werelds beste sporters live in actie te zien. En dat is terug te zien in de mooie cijfers van ons zomerrapport. Van Roger Federer, Rafael Nadal, Usain Bolt en Chris Froome tot Nederlandse toppers als Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en de OranjeLeeuwinnen: hun finest moments waren live mee te beleven via Eurosport, zowel lineair als ‘on the go’ via de Eurosport Player.”

Ook Europees gezien was de groei zichtbaar: gemiddeld keken er over heel Europa 28% meer mensen naar de zender dan in 2016 (alle kijkers, 3+).

*periode 1 mei tot en met 31 augustus 2017.

Tour de France tot en met 2023 live bij Eurosport

Eurosport

Nicolien Sauerbreij in Olympische equipe Eurosport

Eurosport