Nicolien Sauerbreij in Olympische equipe Eurosport

Eurosport

Nicolien Sauerbreij in Olympische equipe Eurosport

Nicolien Sauerbreij heeft zich als eerste gekwalificeerd voor de Olympische equipe van Eurosport. Sauerbreij (38) wordt Olympisch ambassadeur van Eurosport op weg naar en tijdens de winterspelen in Pyeongchang. Sauerbreij telt de komende maanden af naar de Spelen met een digitale scheurkalender van de meest memorabele momenten in de Olympische historie. Verder is ze als expert en co-host te zien in de 8-delige short doc-serie Boarding to Korea. En tijdens de Spelen, die van 9 tot en met 25 februari volgend jaar plaatsvinden, doet de gouden medaillewinnares als ‘special reporter’ voor en achter de schermen verslag van het evenement. Sauerbreij bezorgde Nederland in 2010 de 100e gouden medaille bij de Olympische Spelen en slaagde er als eerste Nederlandse sporter in om bij de winterspelen een ‘sneeuw-evenement’ te winnen.

Nicolien Sauerbreij is trots op haar ‘kwalificatie’ voor Pyeongchang: “Geweldig en te gek om in een rijtje staan met de crème de la crème van Olympische medaillewinnaars. Voor de vijfde keer naar de Spelen, al is het dit keer in een totaal andere rol. Als topsporter hou ik van uitdagingen en wil ik altijd het maximale uit mezelf halen om een topprestatie te leveren. Die kans krijg ik nu in het Olympisch team van Eurosport. Je verdiepen in andere sporten dan alleen mijn ‘eigen’ sport snowboarden. Op zoek gaan naar mooie verhalen. En antwoorden proberen te vinden op de vragen die ik zelf, maar die de fans thuis ook vast en zeker hebben. Ik kan niet wachten: Let the games begin!”

Gijs Poortman, Head of Eurosport & Product Development Eurosport Benelux: “Wij hadden ons geen betere match kunnen voorstellen. Van jong tot oud: iedereen kent Nicolien. Het moment dat ze in Vancouver goud won staat op ieders netvlies. Daarmee werd ze, voor zowel de fans als voor de huidige generatie Olympiërs, de enige echte sneeuwkoningin van Nederland. De wintersporten in het algemeen en de sneeuwonderdelen in het bijzonder waren altijd al pijlers van onze programmering, en dat zal tijdens de Spelen niet anders zijn. Dus als je de enige Nederlandse winnaar van Olympisch snowboard-goud ooit mee mag nemen naar Pyeongchang, dan is dat voor Eurosport goud.”

Het worden voor Nicolien Sauerbreij de vijfde winterspelen; in 2002, 2006, 2010 en 2014 nam ze deel aan de snowboardonderdelen parallelslalom en parallelreuzeslalom. Tijdens de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver, won ze goud op het onderdeel parallelreuzenslalom. Samen met kunstschaatser Sjoukje Dijkstra is zij een van de twee vrouwelijke atleten die op de winterspelen voor Nederland een gouden medaille won op een ander onderdeel dan het langebaanschaatsen. Sinds 2015 is Sauerbreij al aan Eurosport verbonden als ski- en snowboardcommentator.

Eurosport-expert team telt 75 Olympische medailles
Behalve Sauerbreij, telt het internationale team van Eurosport-experts nog 57 andere voormalige Olympische sporters, die samen maar liefst 151 keer uitkwamen op de Spelen en bij elkaar 75 medailles behaalden. Olympische iconen – en meervoudig gouden medaillewinnaars – als de Zweedse ijshockeyer Peter Forsberg, alpineskiër Kjetil Andre Aamodt uit Noorwegen en ex-schaatser Anni Friesinger maken tijdens de Spelen in Pyeongchang hun opwachting als Eurosport-expert.

Pyeongchang 2018 eerste en meest digitale Olympische Spelen ooit
Eurosport, onderdeel van Discovery Communications, heeft voor 48 landen in Europa de exclusieve multimediarechten van alle Olympische Spelen die gehouden worden van 2018 tot en met 2024. Als het nieuwe ‘Home of the Olympics’ is het de ambitie om meer mensen – via meer schermen dan ooit – een ultieme Olympische beleving te geven. Eurosport zendt meer dan 100 evenementen uit, live en on demand. De Eurosport Player is de enige plek – online, mobiel, tablets en smart TV’s – waar de sportfans geen enkele gouden plak, geen enkele sport en zelfs geen seconde van de Spelen hoeven te missen. In totaal biedt de Eurosport Player tijdens de Spelen ruim 4000 uur Olympische content, waarvan 900 uur live sport. Pyeongchang 2018 wordt hiermee de eerste en meest digitale Olympische Spelen voor Europa ooit.

Sportzomer geeft Eurosport boost

Eurosport

Eurosport tot en met 2022 'Home of the US Open'

Eurosport